donderdag 18 november 2010

Zelf gezichtsmaskertjes maken!

Je zou allerlei dure en luxe maskertjes kunnen kopen, maar het kan ook veel goedkoper!
En niet alleen dat, zelf maskertjes maken is gewoon heel leuk om te doen.
Ik vind het zelf ook heel leuk om te doen, daarom geef jullie wat recepten om zelf speciale & overheerlijke gezichtsmaskers te maken!

Honing yoghurt masker
Dit masker is voor alle huidtypes. Alles wat je nodig hebt is 1 theelepel honing, en 1 theelepel gewone yoghurt. Dit is genoeg voor je hele gezicht! Mix deze 2 ingrediënten bij elkaar, en klaar is je masker! Als de honing wat stijf is, kun je deze in de magnetron zachter maken. Laat het maskertje 15 minuten inwerken, en spoel je gezicht daarna goed af met lauw warm water. Hierna is je huid heerlijk zacht! Simpel, maar effectief! 

Wortel masker
Wortels vind ik persoonlijk heel smerig, maar voor een onzuivere huid is een wortel zeer goed! Je hebt 2 grote wortels nodig, en 2 eetlepels honing. Kook de wortels, en daarna pureer je ze. Als je wortelsmurrie klaar is, meng je het met de honing. Ook hier geld, is de honing te stijf, even in de magnetron! Smeer het maskertje over je hele gezicht, en vooral een dikke laag op je onzuiverheden. Zorg wel dat het maskertje afgekoeld is! Na 15 minuten afwassen met koud water. Het resultaat is een lekkere schone zachte huid!

Kattenzand masker
Wist je dat de klei die gebruikt wordt voor kattenzand, ook gebruikt wordt voor kleimaskers in dure spa's? Wat een oplichters... haha. Dit masker is voor alle huidtypen, en heeft een goede werking! Als je zelf geen kat in huis hebt, mag je vast wel een beetje kattenzand lenen van je buurman. Let er wel op dat je kattenzand gebruikt die uit 100% natuurlijke klei bestaat. Mix 4 eetlepels kattenzand met water. Je kunt er iets van een geurstof bijdoen, zodat het maskertje lekker ruikt. Anders heb je zo'n kattenbak gevoel, als het zo dadelijk op je gezicht zit. Zorg ervoor dat je niet teveel water in 1 keer toevoegt, dan loopt alles van je gezicht af! Je zult zien dat je klei oplost en het een soort papje word. Dit smeer je op je gezicht en laat het 10 minuten inwerken. Dan grondig afwassen met lauw water.

Was je gezicht voor en na het masker. Als je je gezicht voor het masker wast met een warm washandje, openen je poriën. Zo heeft het maskertje meer effect. Na het masker kan je het best een goede gezichtscrème aanbrengen. Test het maskertje altijd op je onderarm, voordat je het op je gezicht smeert, voor het geval je allergisch bent of irritaties krijgt!

Heb jij nog leuke recepten voor maskertjes, of heb je 1 van de maskers uitgeprobeerd? Let me know!

10 opmerkingen:

  1. Dat honing yoghurt masker is echt lekker, en zo makkelijk. Maak ik altijd als er vriendinnen blijven logeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig artikel!
    Zou fijn zijn als je dat even mailt, of zoals in het artikel staat, het in de reacties zet hoe je het bekend gemaakt hebt. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh het klinkt heerlijk.
    Ik kende ze allemaal al, maar het blijft leuk om over te lezen. Net alsof je kookt! :D

    Dankje voor je felicitatie <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Sam: Jaa, dat maakt het echt leuk om te doen! Lekker kliederen, haha :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik ga het deze avond zeker proberen! het zal geweldig worden :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oooooh die honing yoghurt masker gebruik ik altijd s'avonds lekker ontspannend.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Annekeloes:
    Ik vind dit echt heerlijk om te doen
    bedankt !!! Ik ben heel tevreden om het resultaat van mijn gezicht, eerst zag mijn huid er suf en vreselijk lelijk uit
    nu prachtig
    x

    BeantwoordenVerwijderen